O nas

Družina

Družina Kelhar poseka 17 mogočnih hrastov, ki so rasli na njihovem posestvu. Nekaj let pozneje iz teh hrastov sezidajo vinski hram, ki je razpoznavni znak kmetije, saj je danes eden največjih na Spodnjem Štajerskem.

Vinska klet

Zgrajena je vinska klet, ki je danes del družinske hiše.

Trtna uš

Tako kot večji del Evrope tudi Bizeljsko utrpi ogromno škodo na vinogradih, saj jih napade trtna uš. Zasadijo trse, cepljene na podlago, kar trtam poveča odpornost.

Sauvignon

Marijan Kelhar ustekleniči sauvignon in prične z udeležbo na vinskih sejmih.

Gradnja nove vinske kleti

Prvi koraki k usmerjanju v ekološko pridelavo ter gradnja nove vinske kleti.

Organska pridelava

Začetek ekološke pridelave ter prestrukturiranje vinogradov v organsko pridelavo. Prvo vino narejeno z metodo podaljšane maceracije je Cuvée Extrême 2009.

Družina

Ivan in Elizabeta Kelhar sta proti koncu osemdesetih prepustila skrb za kmetijo in vinograde sinu Marijanu in njegovi soprogi Ani. Marijan se je takrat odločil, da se bo bolj posvetil vinarstvu in je tako ustvaril blagovno znamko Keltis, pod katero je leta 1989 ustekleničil prve steklenice vina in na trgu nastopil kot butični vinar. V devetdesetih letih sta se jima rodila sinova Luka in Miha, slednji je sčasoma prevzel v kleti glavno vlogo. Njegovo prvo avtorsko vino je bilo Cuvée Extrême 2009, ki je zasedlo odlično 2. mesto na festivalu oranžnih vin na Dunaju.